Welk verpakkingsmateriaal gebruiken jullie?

We proberen zoveel als mogelijk ons verpakkingsmateriaal te hergebruiken.

Soms gebruiken wij nieuwe kartonnen dozen, soms zijn het dozen die van onze leveranciers afkomstig zijn. Waar mogelijk hergebruiken we de kartonnen dozen die we van onze leveranciers krijgen. Op die manier worden bestaande materialen gerecycled en wordt er minder afval geproduceerd.

Het vulmateriaal is altijd hergebruikt materiaal afkomstig van de groothandels.

Biologisch afbreekbare biochips van Flo-Pak® The Bio One

Om de dozen van uw bestelling op te vullen gebruiken we de 100% biologisch afbreekbare chips van Flo-Pak® The Bio One. Deze Bio-chips zijn gecertificeerd door DIN CERTCO in overeenstemming met EN 13432. De Bio-chips bevatten uitsluitend composteerbare materialen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Ze breken volledig af in bruikbare compost die zelfs waardevolle voedingsstoffen voor de aarde biedt en zijn daarmee een echt duurzame verpakkingsoplossing.De geurloze, groenkleurige chips vormen een ondoordringbare barrière rond de producten, waardoor ze niet naar de bodem van de doos zakken. De chips bieden schokbescherming op hoog niveau voor uw goederen, waardoor de kans op breuk wordt geminimaliseerd. Gemaakt van uitsluitend niet-genetisch-gemodificeerde grondstoffen, gekleurd met natuurlijk voedingskleurstof.

Opus Bio luchtkussens

Ook hergebruiken we biologisch afbreekbare luchtkussens die kunnen worden verwerkt via het groen afval of door compostering. Opus Bio maakt gebruik van een speciaal additief dat ervoor zorgt dat het gebruikte materiaal voor de luchtkussens volledig afbreekt, zoals gemeten door ASTM D6954-04. Opus Bio wordt volledig biologisch afgebroken in 12 tot 24 maanden wanneer  het in contact komt met vocht, micro-organismen en zuurstof en laat geen toxische resten of zware metalen achter in de natuur.

Biologisch afbreekbare plastic zakken

Ter bescherming van enkele van onze grotere producten, zoals meditatiekussens en yoga bolsters, gebruiken we biologisch afbreekbare plastic zakken. U kunt deze zelf ook weer gebruiken en daarna verwerken in de groenbak of door compostering.

Onverwerkbaar afval minimaliseren

We vragen onze fabrikanten en leveranciers om zo min mogelijk materialen te gebruiken die niet kunnen worden gerecycled. U zult echter nog steeds zien dat sommige producten in plastic worden verpakt of worden gefixeerd tegen beschadiging middels gebruik van polystyreen, zoals onze kristallen klankschalen en fragiele beelden.

De materiaalkeuze van onze leveranciers ligt natuurlijk niet in onze handen en/of soms is er nog geen duurzaam alternatief beschikbaar.

We communiceren continu met onze leveranciers om minder plastic te gebruiken en stimuleren hen samen met ons na te denken over hoe we het gebruik van duurzame materialen in verpakkingen kunnen verbeteren en hoe we afvalproductie in het algemeen kunnen verminderen.

Ik heb een product in de winkel gezien, maar deze staat niet in de webshop, kan ik deze toch bestellen?

Jazeker, stuur een mailtje naar info@demane.nl en wij helpen u verder.

Ik ben op zoek naar een ander formaat klankschaal, kan ik deze bestellen?

Jazeker, stuur een mailtje naar info@demane.nl en wij helpen u verder. Wij nemen contact op met onze leverancier om te kijken of wij deze voor u kunnen bestellen.

Ik ben op zoek naar een specifiek product, kunnen jullie mij verder helpen?

Stuur een mailtje naar www.demane.nl en dan kijken wij of wij binnen ons netwerk zoiets kunnen vinden.

Kan ik nog iets wijzigen of toevoegen aan mijn bestelling?

Jazeker, zolang de bestelling nog niet verzonden is, kan het nog gewijzigd worden. Dit kan op de volgende drie manieren

*Stuur een mailtje naar info@demane.nl met de wijzigingen.

*Doe een extra bestelling en geef bij opmerkingen aan dat het een gewijzigde of toegevoegde bestelling is. Dan verrekenen wij het juiste bedrag en de extra verzendkosten.

*Een geheel nieuwe bestelling plaatsen met de juiste producten. Dan annuleren wij de foutieve bestelling en krijgt u het geld retour.

kan ik iets in laten pakken als cadeau?

Jazeker, zet bij opmerkingen om welk product het gaat en wij pakken het voor je in.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Neem dan gewoon even contact met ons op info@demane.nl.